Connexa utilities

Maak van Excel uw database-frontend!

MS Excel is het meest gebruikte spreadsheet-programma ter wereld. Het gebruiksgemak en de analysemogelijkheden van Excel hebben ervoor gezorgd dat veel mensen hun gegevens in dit pakket beheren. Er bestaan dan ook veel mogelijkheden om gegevens te importeren
vanuit databases richting Excel.
Andersom is minder vanzelfsprekend; gegevens die zijn aangepast in Excel kunnen niet direct opgeslagen worden in een database zoals MS Access. Dit is echter wel een wens die wij vaak horen van onze klanten.

Connexa invoegtoepassingen voor MS Excel

Om aan deze wens tegemoet te komen hebben wij een verzameling invoegtoepassingen ontwikkeld. Met Connexa invoegtoepassingen kunt u in Excel gegevens bekijken én aanpassen in externe databases zoals MS Access en MS SQL Server (Express).
Het datamodel zoals het gedefineerd is in de database wordt hierbij meegenomen; hiërarchische relaties komen in Excel bijvoorbeeld tot uiting in keuzelijstje. Een ander voorbeeld is de afhandeling van primary keys.

Nieuw: Connexa XS database interface

De invoegtoepassing Connexa XS stelt u in staat via Excel wijzigingen uit te voeren in een MS Access database. In MS Excel kunt u via het lint een Access-bestand selecteren. Daardoor worden alle tabellen en queries beschikbaar die zijn gedefinieerd in het Access-bestand.

Wanneer u vervolgens een tabel opent worden de bijbehorende gegevens getoond in een Connexa-tabblad. Het tablad bevat per kolom de juiste validaties op basis van het datatype van de tabelvelden. Dit helpt u om de kwaliteit van de gegevensinvoer te vergroten.
Via het Connexa-tabblad is het namelijk niet alleen mogelijk om in MS Access records aan te passen. Het is ook mogelijk om records te verwijderen en toe te voegen.

 Bezoek red circle software en download de gratis demo!